domingo, 11 de marzo de 2007

Un petit pero a Nozick


Aquest post va dedicat al lectors economistes que han fet o estan fent introducció al dret II. Vull que em machaqueu per anar de llesta. És que em sembla que he trobat un punt feble en la teoria de Robert Nozick i segur que és només una mostra de que no l'he entés. Només us demano que tingueu en compte que se m'ha acudit a les 5 de mati tornat d'una festa... osigui que si dic moltes idioteses perdoneu-me. Bé, al gra:

Nozick justifica la propetat privada i rebutja l'intervenció de l'Estat en l'economia apel·lant a la llibertat. Tambè defensa, però, que la llibertat d'un individu acaba on comença la del altre. Doncs bé, si considerem que hom (o don) és de veritat lliure quan té les condicions necessàries per a poder escollir, es a dir, quan posseeix uns drets fonamentals inalienables que garanteixen la seva llibertat real, també podem dir que les mares ipares no poden fer us de la seva llibertat de transacció i heredar als seus descendents ja que si ho fessin estarien privant als altres de la seva llibertat negant-lis els seus drets fonamentals. És per això que, fins i tot si nomès en fixem en la llibertat, l'Estat ha d'intervenir en l'economia per a redistribuir la riqueza.

1 comentario:

Guillem Laporta dijo...

les mares i pares no poden fer us de la seva llibertat de transacció i heredar als seus descendents ja que si ho fessin estarien privant als altres de la seva llibertat

Perdona Annalí, potser no ho he entès, però la llibertat de qui priven el fet que els pares donin la herència als seus fills?